„Renkuosi mokyti!“ alumnai

„Renkuosi mokyti!“ dalyviai, sėkmingai baigę dvejų  metų programą,  savo veiklą tęsia tapdami „Renkuosi mokyti!“ alumnais. Alumnų judėjimas yra neatsiejama „Renkuosi mokyti!“ dalis, padedanti įgyvendinti programos viziją – vieną dieną kiekvienas vaikas, nepriklausomai nuo savo socialinės, kultūrinės ir ekonominės padėties, mokykloje jausis gerbiamas ir vertinamas, kad galėtų atskleisti savo potencialą.

Alumnų judėjimo tikslas – įkvėpti ir inicijuoti teigiamus pokyčius švietime, politikoje ir visuomenėje, panaudojant „Renkuosi mokyti!“ alumnų tolimesnę profesinę ir gyvenimišką patirtį.

Alumnų karjera

Programai pasibaigus, kiekvienas dalyvis gali rinktis tolimesnį darbą mokykloje ar kitas karjeros kryptis. Nesvarbu koks būtų pasirinkimas, dalyvis išlieka programos „Renkuosi mokyti!“ bendruomenės nariu ir alumnu, tampa programos ambasadoriumi, neabejingu švietimui ir mokyklai. Patirtis, įgyta dirbant mokykloje, taip pat yra neįkainojama, kad ir kaip susiklostytų tolimesnė karjera.

Dirbti mokytojais po dvejų metų programoje lieka apytiksliai du trečdaliai „Renkuosi mokyti!“ dalyvių. Kiti dirba švietimo sistemoje nacionaliniu lygmeniu, kuria ir įgyvendina švietimo projektus. Dalis daro karjerą versle ar moksle, tačiau toliau lieka susiję su švietimu per savanoriškas veiklas. Aktyviai su švietimu susiję lieka daugiau nei 75 proc. alumnų.

Susipažinkite